Sweet choco cookies
Wat heb je nodig:
- 125 gram boter
- 50 gram Green Sweet Sweet choco
- 40 gram Green Sweet Sweet
- 1 ei
- 200 gram speltbloem
- Snufje zout, snufje bakpoeder
- 3 gedroogde abrikozen
- 3 blokjes pure chocolade
Zo maak je ze:
Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Klop de boter met de Green Sweet Sweet choco en de Greensweet Sweet romig. Doe hierna het ei erbij en klop het er goed door. Voeg het gezeefde speltbloem toe met het snufje zout en bakpoeder. Meng dit alle goed door elkaar heen tot je een stevig deeg hebt. Zet het deeg een uurtje in de koelkast. Verwarm je de oven voor op 180 graden en maak nu kleine balletjes of steek leuke vormpjes uit het deeg. Zet de koekjes nu ongeveer 15-20 minuten in de oven, houd ze goed in de gaten want ze gaan vrij snel.
Smelt 3 blokjes pure chocolade en verdeel dit over de afgekoelde koekjes.
Bron/foto: Maaike Smink