• Lorem ipsum

karamelcheesecake-e1540742065953-681x1024.jpg

Wat heb je nodig: 

Bodem:

Vulling:

Top:

*minder kan ook, dan is het minder zoet. De zoete kauwer onder ons (niet vegan) waren lyrisch over deze taart. In eerste instantie wilde ik iets anders maken, vandaar dat er zoveel suiker in de bodem zit. Het is wel in balans met de rest van de taart. Wil je toch minder suiker gebruiken? Gebruik dan minimaal 50 gram.

Zo maak je het:

Pak een taartvorm van 23 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de amandelen op de bakplaat en zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Doe de geroosterde noten samen met de greensweet sweet vanille, zout en boter in de keukenmachine. Wanneer je een deegachtige substantie hebt, haal je het uit de kom. Bedek de taartbodem met het deeg en druk goed aan. Prik er wat gaatjes in met je vork en zet voor ongeveer 15 minuten in de oven (180 graden).

Doe de kokos- of sojayoghurt in een ruime kom en voeg de greensweet sweet caramel en eventueel de greensweet vloeibare druppels caramel toe. Schep goed om. Proef altijd even of het zo op smaak is.

Pak een steelpannetje en doe hier de limoensap in en de agar-agar. Roer goed en breng aan de kook. Goed blijven roeren. Wanneer de agar-agar dik wordt, schep je de yoghurt in de pan. Blijf goed roeren. Breng opnieuw aan de kook en laat dan nog een minuut of 2 pruttelen.

Pak de taartbodem en giet de yoghurt op de taartbodem. Schud voorzichtig, zodat alles gelijk is. Zet nu in de koelkast en laat zeker 2-3 uur opstijven.

Maak intussen de toplaag. Doe de dadels (zonder pit) in de keukenmachine met de overige ingrediënten. Zet aan en maak zo nu en dan de randen schoon. Wanneer je een mooie pasta hebt, is het klaar.

Is jouw taart goed stijf? Schep de caramel laag dan op de taart en strijk mooi uit. Maak eventueel af met wat nootjes. Zet de taart in de koelkast of snijd in minimaal 8 stukken.

 

De taart is zeker 3 dagen houdbaar, mits je het in de koelkast bewaart.

 

Bron/foto: Manon de Wit (@veganflavours via instagram)