• Lorem ipsum

donuts2.jpg

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze heerlijke traktatie:

Gebruik 2 grote mix kommen.

In de eerste mix kom klop je met een garde de cottage cheese met de Sweet en Sweet Vanille. Voeg een ei toe en klop het tot een luchtige massa. Zet deze heel even opzij.

In de tweede kom doe je de speltmeel, patent  bloem, zout, bakpoeder en baksoda. Roer alle ingrediënten met een rubberen spatel. 

Pak de eerste mix kom met cottage cheese mengsel. Roer met de rubberen spatel het bloem mengsel voorzichtig door tot er grove kruimels ontstaan. Kneed het deeg met je handen tot er een deegbal ontstaat. Bestrooi je werkplaat en de deegbal met klein beetjes bloem. Rol de deeg plat. De dikte van de deeg mag 2 a 3mm zijn. Snijd slierten van 3 cm breed. Verdeel elke sliert in 3 stukken, snijd in elk stuk een snee van 1 cm en vouw de punt van de bovenkant door de snee. Het moet op een strikje lijken. Strikjes maken lukt het niet? Kleine vierkantjes of balletjes zijn ook prima J

Verwarm zonnebloemolie in een pannetje . Bak de donuts 30s aan elke kant tot ze goudbruin zijn, dan zijn ze namelijk gaar.

* Bak er 1 a 2 tegelijker tijd, anders gaan ze aan elkaar plakken. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Bestrooi ze met Green Sweet Icing

Bewaar het in een tupperware doos in de koelkast voor 4 dagen.

TIP: het is best wel een groot portie. Je kan de helft van het deeg invriezen voor de volgende keer. Haal het 1 dag van tevoren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.

 

Bron/foto: Grab a bite by Rugile