• Lorem ipsum

pompoen cheesecake.jpg

Minimaal 8 stukken

Wat heb je nodig:

Bodem:
75 gram pecan noten,
75 gram amandelmeel,
140 gram verse dadels of dadelpasta,
Snufje Himalaya zout.

Vulling:

350 gram (fles)pompoen (geschild en rauw),
100 ml Greensweet syrup gold,
10-12 Greensweet Stevia vloeibare stevia Vanille,
Sap van 1,5 limoen,
Sap van 1 sinaasappel,
Rasp van een ½ sinaasappel,
400 ml kokosmelk (uit blik)
4 gram agar-agar.

Top:

2 el geraspte kokos

Zo maak je deze taart:

Stap 1 Pak een taartvorm van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met plantaardige boter. Zorg ook dat je ruimte hebt in de koelkast.

Stap 2 Doe de stukjes rauwe pompoen in een steelpannetje met water en breng aan de kook. Kook de pompoen in ongeveer 15-20 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat afkoelen.

Stap 3 Doe de pecan noten samen met de verse dadels of dadelpasta en amandelmeel in de keukenmachine. Zet aan en wanneer je een plakkerige deegbal hebt is het klaar. Blijft het te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Zorg ervoor dat het niet te nat wordt!

Stap 4 Druk de deegbal uit in jouw taartvorm en zet in de koelkast.

Stap 5 Maak de keukenmachine schoon en voeg hier alle ingrediënten (m.u.v. de agar-agar) in voor de vulling. Wanneer je een egale ‘smoothie’hebt is het klaar. Proef even of het zo op smaak is.  

Stap 6 Schenk de smoothie over in een steelpannetje samen met de agar-agar. Breng aan de kook en blijf goed roeren. Na een minuut of 2-3 zet je het vuur uit.

Stap 7 Haal de taartvorm uit de oven en schenk hier de vulling in. Zet in de koelkast. Na ongeveer 2-3 uur is jouw taart hard.

Stap 8 Wanneer je de springvorm los wilt maken, kan je het beste met een natte mes de randen even losmaken. Zo scheurt de taart niet. Maak af met wat kokosrasp en snijd de taart in de gewenste stukken.

De taart kan je minimaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen is niet aan te raden of je eet graag ijstaart!  

 

 

Bron/foto: Manon de Wit