• Lorem ipsum

rawavocadolemonpie.jpg

Wat heb je nodig:

Bodem:

Vulling:

Top:

  • Gecrushte pistachenoten en kokosrasp

Ik heb gebruik gemaakt van een taartvorm met geschulpte rand, voor het maken van bv. quiches.  Ø 24 cm bekleed deze met een bakpapiertje.

Zo maak je de pie:

Ga eerst aan de slag met de bodem. Doe eerst de amandelen, cashewnoten, zout, Green Sweet Extra Sweet en de kokosrasp in de keukenmachine. Maal fijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Wanneer je een plakkerige substantie hebt, dan is het klaar.
Te droog? Voeg dan nog wat kokosolie (gesmolten) of water toe. Het moet ook zeker niet te nat zijn!
Druk het deeg uit in de taartvorm en zet even voor 10 minuten in de koelkast. Maak de keukenmachine vetvrij en ga aan de slag met de vulling van de taart. Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de keukenmachine samen met de overige ingrediënten. Wanneer alles goed met elkaar vermengd is en je hebt een egale massa, dan is het klaar. Proef altijd even of het op smaak is. Voeg eventueel naar wens nog wat zoetmiddel toe. Haal de bodem uit de koelkast en schenk jouw avocado smoothie op de bodem. Schud voorzichtig met de taartbodem en zet de taart voor 2,3 uur in de koelkast. Je kan 12 stukken taart eruit snijden. Let op, door de avocado kan je de taart niet lang bewaren. Of je eet de taart binnen 2 dagen op, of je vriest de overige stukken in. Wil je dan later genieten van een stukje taart? Haal de taart dan 1 uur voor het eten uit de vriezer.
 
 
 
Bron/foto: Manon de Wit van Vegan Flavours