Havermout Kokosbrood
Dit verrukkelijke brood maak je in nog geen uurtje, en is zeer voedzaam! Je kunt voor het beste resultaat, de 500 gram gevraagde havermout 24 uur tevoren in water weken, maar korter kan ook: 4-8 uur. Zet 500 gram havermout samen met 10-12 druppels Greensweet-stevia chocolade in water te weken. Staat er na de weektijd nog teveel water op de mout, giet dit dan af.
Dit heb je nodig;
500 gram geweekte havermout in Greensweet-stevia druppels ( zie toelichting hierboven)
een kopje kokosrasp
85 gram kokosmeel
anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
5-8 druppels Greensweet vloeibare stevia chocolade
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een middelgrote vierkante bakvorm in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Roer de kokosrasp, meel, stevia en bakpoeder door de havermout. Stort alles in het bakblik en tik het blik wat aan zodat alles goed wordt verdeeld. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Bron/foto: Monique van der Vloed