• Lorem ipsum

Pinda-Havermout koekjes lactose glutenvrij.jpg

 

Wat heb je nodig:

- 100 gr Pindakaas 100% natuurlijke! (met stukjes) Tegenwoordig in de meeste lokale supermarkten verkrijgbaar.
-  30 gr vloeibare bio honing
-  40 gr (glutenvrije) havermout
- 20 gr kokosrasp
- 2/3 tl kokosolie 
- 5 druppels vanille essence (is a must!)
- 10 druppels Green Sweet vloeibare stevia naturel

 

Zo maak je het:

  1. Au-bain-marie: Doe de pindakaas, honing, vanille essence, kokosolie en de stevia druppels tegelijk in dezelfde kom en laat deze zacht worden.
  2. Voeg hierna de havermout en kokosrasp toe.
  3. Structuur van de 'deeg' is brokkelig. Balletjes draaien gaat niet zo makkelijk. Pak een beetje van het mengsel en knijp deze goed tussen je handen en druk ze vervolgens beetje plat. Grootte ong 2 bij 2 cm --> Zie foto
  4. Leg ze is een bakje of op een bordje. Vervolgens kan je ze voor een paar uurtjes in de koelkast leggen. Hoeft niet perse. Zo is het al heerlijk!! Kleine voordeel is wel dat als je ze in de koelkast legt, de koekjes een harder en beter structuur krijgen > komt doordat kokosolie stolt onder de 23 graden. 
  5. Je haalt hier ongeveer 12 koekjes uit. Tip: Let wel op dat je niet teveel van deze koekjes achter elkaar opeet. Door de pindakaas zijn ze namelijk calorierijk!
  6. Genietse! 

Bron: Anna Ova