• Lorem ipsum

Fruitwater van Jessica Mendels.jpg

Fruitwater

We moeten veel drinken, zeker met dit warme weer! Maar wat nou als je kindjes water met lange tanden drinken? Ik maak regelmatig water met een smaakje en of kleurtje of ijsthee. Hier wat van mijn ideeën:

Appelig
Water met wat schijfjes appel al dan niet extra gezoet met Greensweet vloeibare stevia appel. (Mijn advies is 1 á 2 druppels per Liter). Ik vind het ook lekker om er het sap van 1 citroen of limoen doorheen te doen. Niet de schil, dus boven je kan uitknijpen.

Paars water
1 takje munt, 4 schijfjes appel, 1 doosje bevroren blauwe bessen, 3 liter water, 4 druppels Greensweet-stevia Blauwe bes en heel veel ijs!

Heerlijk fris
Water, komkommer, limoensap en gember.

Zoete thee
Zet een pot zoethout thee en laat deze terwijl hij trekt, afkoelen. De zakjes of stukjes zoethout laat je er al die tijd in zitten. Eenmaal afgekoeld zet je hem in de koelkast. Als hij lekker koud is (of je voegt veel ijs toe) knijp je het sap van een hele citroen erbij en eventueel een takje munt.
Deze thee is zowel warm als koud favoriet bij mijn kinderen.

Grote ijsblokken
Als ik op warme dagen een kan limonade, fruitwater, water of ijsthee maak, wil ik daar veel ijs in.
Een makkelijkere oplossing dan heel veel ijsblokjes maken, is grote ijsblokken maken. Ik zet voor het slapen gaan een paar plastic bekers water in de vriezer en de volgende dag heb ik hele grote blokken ijs voor in mijn kan!

Bron : Jessica Mendels van jessicaonline.nl