Amandel pasta pie
Wat heb je nodig:
Bodem:
- 75 gram kokosmeel,
- 10 gram psyllium vezels,
- 120 ml kokosolie (op kamertemperatuur)
- 120 ml water,
- snuf Himalaya zout
- wat druppels Green Sweet vloeibare stevia vanille. (naar eigen smaak)
Vulling:
- 30 gram pure chocolade (au bain marie laten smelten),
- 400 ml kokosmelk (uit blik),
- 60 ml kokosolie,
- 120 ml amandelpasta
- wat druppels Green Sweet vloeibare stevia chocolade ( naar eigen smaak)
Zo maak je de pie:
Zorg dat je plek hebt in de vriezer! Bekleed jouw bakvorm (23 cm) met bakpapier en vet de randen in.
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en kneed met de handen tot een deegbal. Druk deze aan op de bodem van jouw bakvorm. Zet de bakvorm in de vriezer, zodat het kan opstijven.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en maal tot een egaal beslag.
Pak jouw bakvorm uit de vriezer en schenk de vulling op de taartbodem. Verdeel het gelijkmatig en zet de bakvorm in de koelkast voor 6-8 uur. Wanneer je het in de vriezer zet, is het sneller hard.
Wanneer je een stukje wilt eten, haal je de taart 60 min. van te voren uit de vriezer. Snijd de taart in stukken met een mes die je even onder heet water afspoelt.
Bron/foto: Manon van Vegan Flavours