Salted banana caramel taart
DIT HEB JE NODIG:
Voor de bodem:
375 gram havermout meel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
200 ml water
15 druppels Greensweet vloeibare stevia Caramel
Voor de vulling:
2 bananen, fijn geprakt
drie flinke eetlepels maca poeder
20 druppels Greensweet vloeibare stevia Caramel
een theelepel Keltisch zeezout
Voor de topping:
200 gram boekweitmeel
100 gram havermoutmeel
warm water
ZO MAAK JE HET;
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een kleine ronde bakvorm ( 20 cm) met bakpakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom goed door elkaar. Indien nodig, meer water toevoegen. Stort de massa in de vorm. Doop de lepel steeds even in een kom water en maak een opstaande rand in het beslag. Het dopen van de lepel in water voorkomt plakken. Roer de macapoeder, zout en stevia door de bananenpuree en stort op de bodem.
Roer steeds kleine beetjes water door de boekweit en havermoutmeel tot er een stevige bal ontstaat. Druk de bal plat en leg op de vulling. Bevochtig je handen met water en strijk de topping glad. Maak met een vork leuke motiefjes in het deeg, Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Eventueel nog extra bestrooien met Greensweet Icing poeder
Bron / foto: Monique van der Vloed