• Lorem ipsum

Green Sweet is een 100% natuurlijk Stevia-merk, opgericht door Susan Jansen in 2013. Greensweet heeft 500 fysieke verkooppunten en een eigen webshop waar je de lekkerste, natuurlijke suikervervangers, zonder onnodige toevoegingen kunt kopen. Green Sweet heeft het grootste assortiment vloeibare stevia smaken van de Benelux.

Stevia is een natuurlijke zoetstof zonder calorieën of koolhydraten. Alle Green Sweet producten zijn puur natuur en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Met stevia als suikervervanger maak je eindeloos zoete en hartige recepten. Ook kun je stevia gebruiken als zoetje in je  drankjes. Denk aan koffie, thee of voor in je water om het een lekker smaakje te geven. Bekijk alle producten in onze webshop.


Ontmoet Susan 

Ik ben Susan, de ondernemer achter Green Sweet. Ik geloof in lekker en gezond eten zonder compromissen te sluiten. Al mijn hele leven let ik op mijn lijn, wil ik mijn dochters gezond laten opgroeien en ben ik dus voorzichtig met suiker. Daar komt bij dat in mijn familie diabetes voorkomt. Suiker is een grote boosdoener voor de gezondheid van mensen. Het zorgt voor veel  gezondheidsklachten en Nederlanders worden alleen maar zwaarder.

Toen ik met mijn gezin op reis was in Amerika, kwam ik in een reformwinkel in Californië voor het eerst in aanraking met stevia druppeltjes voor in dranken en soepen. De verkoopster legde mij uit dat stevia een natuurlijke suikervervanger is zonder calorieën en koolhydraten én dat het je suikerspiegel niet beïnvloedt. Dat klonk mij als muziek in de oren. Ideaal ideaal om te gebruiken in al mijn recepten omdat het geen calorieën bevat en je er dus niet dik van wordt. Verantwoord genieten van lekker eten dus.

Geïntrigeerd als ik was, nam ik een paar flesjes mee terug naar Nederland. Ik begon stevia te gebruiken in al mijn recepten; van appeltaart, koekjes en cake tot soep en jam. Ook gebruikte ik het als zoetje in mijn thee en koffie.

Bekijk hier mijn heerlijke recepten met stevia.

Ik had het idee dat stevia voor heel veel mensen een uitkomst zou kunnen zijn. Voor diabetici, voor mensen die willen afvallen of mensen die gewoon verantwoord willen genieten van lekker eten. Stevia was toen nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar ik ontdekte dat het binnenkort als zoetstof goedgekeurd zou worden binnen de EU. Overtuigd van de goede eigenschappen, ben ik toen gaan uitzoeken hoe ik stevia in Nederland kon gaan introduceren als gezond alternatief voor suiker. 

Sinds 2013 is Green Sweet een feit. Met Green Sweet wil ik mensen laten genieten van lekker en gezond eten. Of je nu wilt afvallen, minder suiker wilt gebruiken, een bepaald dieet volgt of levenswijze hebt. Met 100% pure stevia kies je voor je gezondheid en kun je blijven genieten van zoetigheid zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Bekijk al onze natuurlijke suikervervangers en verschillende vloeibare stevia smaken.