• Lorem ipsum

20210617_183509.jpg

Wat heb je nodig:

  • 300 gram wokgroente (de Japanse wokgroente zijn het lekkerst #Tip)
  • 25 gram droge Peasmaker stukjes
  • 1 tl Greensweet brown 
  • 1 tl vissaus
  • 1 el tamarinde
  • 1/2 tl limoensap
  • 1 tl liquid smoke (kan je weglaten)
  • Sla en Maistortilla’s om erbij te serveren
  • evt pinda’s om erbij te serveren

Bereiding

Laat de Peasmaker stukje wellen zoals op de verpakking staat vermeld. Je doet de gewenste hoeveelheid stukjes in een schaal (25 gram per persoon), giet er kokend water over en laat dit 5 minuten wellen. De stukjes giet je af en dan zijn ze klaar voor gebruik. Het enige wat je dan nog hoef te doen is het kort mee bakken met je gerecht. Nu zal je wel denken, 25 gram maar. Klinkt heel weinig, maar door het wellen worden de stukjes groter en zwaarder in gewicht. 

Meng ondertussen in een schaaltje de Greensweet brown, limoensap, vissaus, tamarinde en liquid smoke.

Verhit een wok met wat olie en wok hierin de groente voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg daarna de Peasmaker stukjes toe en het sausje. Wok dit voor ongeveer 2 tot 3 minuten.

Bak ondertussen de tortilla’s in een droge pan. Hierdoor worden ze lekker knapperig en heb je zelfgemaakte tortillachips. Je kan ze natuurlijk ook even opwarmen in de magnetron en als zachte tortilla’s eten.

Serveer alles op een bord en lekker smullen!

 

Bron/foto: Tiffany van TiffsKitchenX