• Lorem ipsum

koekje.jpg

Wat heb je nodig:

Boter om in te vetten
1 sinaasappel
350 gram zelfrijzend bakmeel
4 druppels Green Sweet vloeibare stevia kaneel
200 gram boter
1 ei
100 gram Green Sweet Erythritol of 20 gram  Green Sweet Extra Sweet
bloem om te bestuiven
125 gram Green Sweet Icing
1 eetl. gehakte gekonfijte sinaasappelsnippers of zilverpilletjes (als decoratie)
lint of koord

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160º C. Vet een bakplaat in. Boen de sinaasappel schoon, rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng bakmeel met 3 druppels Green Sweet vloeibare stevia kaneel. Voeg de boter in blokjes toe en vorm er met een koele hand een kruimelig deeg van. Klop het ei los en voeg dit met de Green Sweet Erythritol ( of Extra Sweet ) en sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles tot een soepel deeg.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ½ cm dik. Steek er dennenboompjes of sterren uit en leg die op de bakplaat. Steek een ruim gaatje in het deeg als u de koekjes in de kerstboom wilt hangen. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen zodat ze stevig zijn voordat u ze van de bakplaat haalt.

Meng de Icing, 1 druppel Green Sweet vloeibare stevia kaneel en 2-3 eetlepels sinaasappelsap tot een dik glazuur. Bestrijk de koekjes hiermee en verdeel daarover de versiering. Rijg een lintje of koordje door de koekjes en hang ze in de boom