• Lorem ipsum

Wat heb je nodig? 

Voor de cake

  • 130 g tarwebloem gezeefd
  • 2 eieren of 6 el appelmoes
  • 140 g pompoenpuree
  • 80 g (plantaardige)boter op kamertemperatuur
  • 80 g Suikervervanger Green Sweet Erythritol 
  • 10 g bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de topping

  • 2 tl kwark
  • 50 g roomkaas light
  • 1 tl caramel syrup Green Sweet
  • handje pecannoten eventueel

Hoe maak je het? 

  • Bekleed de bakvormpjes met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
  • Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte.
  • Voeg de boter, suikervervanger en eiren/appelmoes bij elkaar en klop dit tot een luchtig/romig beslag.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de cake toe en spatel dit door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes en bak de cake af in ongeveer 25-30 minuten. Zodra er een droge satéprikker uit het beslag komt is hij gaar.
  • Laat de cake geheel afkoelen alvorens te garneren met de topping.
  • Voeg voor de topping de kwark, Syrup en roomkaas bij elkaar en mix dit door elkaar. Verdeel dit over de 2 cakejes. Voeg eventueel nog pecannoten toe!

Bron/foto: Kim van @verantwoordsnoepen