• Lorem ipsum

Pompoen smaakt van nature heerlijk zoet, maar toch lusten veel kinderen deze groente niet, gewoon omdat het een groente is. Met deze koekjes verstop je de pompoen in een lekker gezond en suikervrij gebakje: Je hoef je dus niet schuldig te voelen na het eten van deze koekjes want je hebt een portie groenten binnen en geen suiker ;) 

Ik wilde ze proberen omdat ik graag snoep tussendoor maar ik wil altijd iets voedzaam. De combinatie van havermout en spelt meel maakt dat je de koekjes ook als ontbijt kunt eten.

Wat heb je nodig:

100 g spelt meel
100 g havermout vlokken
1 theelepel bakpoeder
200 g pompoen
75 g kokosboter
20 g Greensweet-stevia sweet
10 druppels Greensweet vloeibare stevia sinaasappel
Greensweet-stevia chocolade puur (enkele stukjes)
Eigeel voor in het deeg
Eiwit om de koekjes te in te wrijven net voor ze de oven ingaan

Zo maak je het:

Schil de pompoen en snij hem in blokjes (200 g), kook deze in een klein beetje water zacht zodat je ze (na afgieten van het water) kunt prakken. Voeg de kokosboter toe van zodra je begint te prakken want door de temperatuur wordt de boter snel zacht en heb je geen klontertjes boter. Voeg vervolgens het eigeel, spelt meel, havermout, bakpoeder en Greensweet sweet en de vloeibare stevia (zowel het poeder als de druppeltjes) toe. Rasp dan (naar eigen smaak) nog wat chocolade doorheen het beslag en kneden maar! Rol vervolgens het deeg uit tot het ongeveer een centimeter dik is en steek met vormpjes de koekjes uit. Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat. Voor ze de oven ingaan kan je er nog wat chocolade schilfertjes overheen doen en smeer ten slotte de koekjes in met wat eiwit.

De oven heb ik voorverwarmd op 160 graden en ik heb de koekjes gedurende 25 minuten gebakken. met nog sinaasappelsap toe te voegen maar twijfelde over de consistentie. De kan is dan natuurlijk graag dat het deeg te slap wordt. Zeste van sinaasappelschil is ook nog een optie. Verwacht geen typische koekjes, maar een lekkere en gezonde variant!