• Lorem ipsum

103618731_279266606790269_3253570618622942864_n.jpg

Wat heb je nodig:

• 170 gram amandelmeel
110 gram Greensweet Erythritol of 90 gram Greensweet Brown
• 100 gram gezouten roomboter
• 90 gram pure chocolade
• 1 groot ei
• 1 tl vanille extract
• ½ tl bakpoeder
• ½ tl xanthaangom
• ¼ tl zout
Koolhydraten per koekje 2,1 gram
 
Zo maak je deze cookies:
 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt vervolgens in een steelpannetje boven een laag vuur de gezouten roomboter.
2. Doe de gesmolten boter en erythritol of brown in een grote kom en klop met een elektrische mixer samen. Voeg het ei en de vanille extract toe en klop nogmaals precies 15 seconde met de mixer.
3. Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, xanthaangom en zout toe aan de kom en klop nogmaals met de mixer, totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd. Vorm dan met de handen een deegbal en laat deze rusten.
4. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en kneedt deze door de deegbal. Vorm van de deegbal 12
deegballetjes en plaats deze op een bakplaat, die bekleedt is met bakpapier.
5. Duw tot slot met de handen of een vorm de deegballetjes plat om koekjes te vormen. Bak de koekjes precies 12 minuten in de voorverwarmde oven. Als je de koekjes na het bakken uit de oven haalt zijn ze nog een beetje zacht, maar na 30 tot 40 minuten afkoelen zijn ze krokant van buiten en zacht van binnen.