• Lorem ipsum

received_382049122887525.jpg

Wat heb je nodig:

Voor meringue:

  • 1/2 tl cream of tartar *
  • 5 eiwitten
  • 10 druppels Green Sweet vloeibare stevia Vanille
  • 75 gram amandelen
  • Let op: je hebt in totaal ongeveer 225 gram amandelen nodig voor het vullen & om de taart te versieren. Je kunt ook alle andere koolhydraatarme noten gebruiken zoals hazelnoten, paranoten, walnoten, pecan noten of macadamia.

*Vervanger voor cream of tartar:

  • 1 theelepel cream of tartar = 1 theelepel citroensap (in meringues)
  • 1 theelepel bakpoeder (in baksels)

Ingrediënten voor botercrème:

Decoratie:

Keukenmachine

Zo maak je deze heerlijke taart:

Rooster de amandelen voor 10 minuten in oven op 180 C. Even afkoelen en daarna fijn malen in blender.

Maak de meringue:

mix het eiwit, cream of tartar en voeg er de vloeibare stevia vanille bij. Mix het ongeveer 7-8 minuten totdat je zachte pieken hebt. Verwarm de oven voor op 150 C. Voeg 75 gram gemalen amandelen toe aan het eiwit mengsel en roer voorzichtig om. Giet het mengsel in spuitzak, leg bakpapier op bakplaat en maak 4 gelijke cirkels. Bak voor 30 minuten. Na het bakken helemaal laten afkoelen.

Maak de botercrème:

Meng zachtjes de eidooiers & het vanille-extract. Terwijl het aan het mengen is, neem een sauspan & giet het water erin & voeg de erythritol toe, laat het 5 minuten zachtjes koken zodat het een beetje stroperig wordt. Giet dit in het mengsel van eigeel en mix dit voor 8-10 minuten. Zet het mengsel in de koelkast om het 1 uur te laten rusten. Na 1 uur voeg je beetje bij beetje de zachte boter toe terwijl je dit mixt op medium snelheid. Het duurt ongeveer 15 minuten de juiste dikte te bereiken.

Je zult merken dat het volume van de boter crème na het mengen ervan 2x zo groot is. Haal de meringue van de bakplaat en leg 1 cirkel meringue op een taartbord. Bestrijk deze met 2 lepels botercrème, strooi er wat gemalen amandelen over en herhaal dit proces totdat alle meringue zijn gebruikt. Verspreid de rest van de botercrème over de hele meringue om deze te bedekken. Pak de rest van de gemalen amandelen en versier de taart.

Klop 200 ml slagroom en 8 druppels Green Sweet vloeibare stevia vanille, vul hiermee een spuitzak, versier de taart en strooi de rest van je gemalen noten in het midden. Zet het terug in de koelkast en laat de taart nog een uur rusten.

En dan smullen maar!

 

Bron: Rosa Mae van Ketofied Foodies

( @ketofied_foodies via instagram)