Koolhydraatarme appelcake

Wat heb je nodig:
- 4-5 goudrenetten
 - 140 gram amandelmeel
 - 2 eieren
 - 80 gram roomboter
 - 70 gram Greensweet Erythritol
 - kaneel naar smaak
 - bakvorm van 26 cm doorsnede
 
Zo maak je deze heerlijke koolhydraatarme appelcake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
 - snijd 2 appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijdt deze in blokjes (laat de schil zitten)
 - Doe deze in een pan met laagje water, kaneel en laat stomen
 - Stamp tot appelmoes en laat eventueel nog wat indikken
 - Meng in een kom de amandelmeel met ei, gesmolten boter en Green Sweet Erythritol door elkaar
 - Voeg de appelmoes toe aan het deeg en meng dit
 - Stort de mix in een bakvorm, die bekleed is met bakpapier
 - Snijdt de andere appels in schijfjes en leg ze dakpansgewijs in het deeg
 - Strooi nog een beetje gesmolten boter en wat Green Sweet erythritol over de cake
 - Laat in de oven gaar worden tot gewenste kleur.
 
Bron/foto: de koolhydraatarme keuken
