• Lorem ipsum

sweetchocopie3.jpg

Wat heb je nodig;

  • 8 punten (10, 12 of 16 kan natuurlijk ook)

Bodem:

Vulling:

  • ½ theelepel gember,
  • 2 theelepel pumpkin spices,
  • 1 theelepel kaneel,
  • 100 gram (gekookte) pompoenpuree,
  • 400 gram silken tofoe,
  • 40 gram Green Sweet Sweet Chocolade
  • 100 gram pure Chocolade  

Top:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat en taartvorm (23 cm) met bakpapier. Leg de havermout en pecannoten op de beklede bakplaat en zet deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de geroosterde havermout en pecannoten in de keukenmachine samen met de kokosolie, zout en Green Sweet Sweet Chocolade (start eerst met de helft). Wanneer je een plakkerig mengsel hebt, kan je het even proeven. Voeg eventueel de andere helft van de Green Sweet Sweet Chocolade toe en breng verder op smaak met wat Green Sweet vloeibare stevia vanille en meng even mee.
Is jouw deeg te droog? Voeg dan wat vocht toe. Dit kan met water of een plantaardige melk. Maak er een bal van en wikkel deze in huishoudfolie en leg voor 20 minuten in de koelkast.
Maak de keukenmachine goed schoon. Voeg de pompoenpuree, silken tofoe en specerijen toe en mix tot een egaal mengsel. Laat even staan.
Smelt de pure Chocolade au ban marie en wanneer het helemaal gesmolten is, voeg je deze toe aan jouw pompoenpuree. Goed met elkaar mengen. Beetje bij beetje voeg je de Green Sweet Sweet Chocolade toe. Blijf proeven. Ik heb alles toegevoegd, maar misschien wil jij het wat minder zoet of juist zoeter, dan gebruik je meer Green Sweet Sweet Chocolade .
Haal jouw deegbal uit de koelkast en druk deze op de bodem van jouw taartbodem. Goed aandrukken. Zet deze dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Laat daarna afkoelen, zodat de bodem wat uit kan harden.
Giet jouw Chocolade mengsel op de bodem van de taart en zet voor ongeveer 50-60 minuten in de oven. Komt jouw prikker er droog uit? Dan is jouw taart klaar. Laat geleidelijk afkoelen. Dit doe ik door de taart in de oven te laten staan met de deur op een kier.
Wanneer de taart goed afgekoeld is, kan je de garnering doen. Ik heb wat extra pecannoten gebruikt, maar verse frambozen zijn ook erg lekker! Je kan de pecannoten als een cirkel aan het uiteinde opplakken met wat homemade chocopasta. Er zijn veel manieren om de taart af te maken. Gebruik je eigen creativiteit.
 
Bewaar de taart in de koelkast. Heb je stukken over? Je kan ook best een puntje invriezen voor een later moment.
 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours