• Lorem ipsum

45184913_570238820091359_2103571112091713536_n.jpg

Wat heb je nodig:

  • 100 gram plantaardige margarine (kokos)olie kan ook,
  • 75 gram Green Sweet Sweet Vanille,
  • 200 gram speltbloem,
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder,
  • 200 ml amandelmelk,
  • 3/4 theelepel bak soda 
  • 1 el appelazijn.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van jouw cakeblik of taartvorm met bakpapier. Vet de randen in en strooi er wat bloem over.

Werk je met de plantaardige margarine? Doe deze dan in een ruime kom met de Greensweet Sweet vanille. Mix deze met de (hand)mixer tot een romig geheel.

Voeg de speltbloem en wijnsteenbakpoeder toe aan de boter en mix goed door. Daarna voeg je beetje bij beetje de amandelmelk toe. Blijf mixen tot je een egaal beslag hebt.

In een apart kommetje maak je een bruisend mengsel van de bak soda en appelazijn. Giet dit direct door het beslag en schep voorzichtig om of mix even mee.

Schep het beslag in jouw vorm en zet voor 30-35 minuten in de oven. Wanneer jouw prikker schoon en droog uit de oven komt, dan is jouw vegan vanille cake klaar.

Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Daarna verder laten afkoelen. Snijd het dan in de gewenste stukken/plakken. Eventueel afmaken met een vegan frosting:

 

Wat heb je nodig voor deze frosting:

* ik heb gebruik gemaakt van de boter van Becel met amandel- en kokosolie. Plantaardige boter zoals Wajang of de dikke laag kokoscrème uit blik kan ook.

**bij de natuurwinkel verkopen ze plantaardige kleurstof (poedervorm), maar wanneer je bietenpoeder thuis hebt of spirulina, blue majik, wilde bosbessenpoeder of cacao kan je al veel kleuren maken.

Zo maak je het:

Doe de boter in een kom en zeef de Green Sweet Icing. Voeg 1 el plantaardige melk toe en roer goed door. Er ontstaat een botercrème.

Wil jij jouw botercrème kleuren? Voeg nu dan 1 el gekleurde poeder door de crème en meng dit goed met elkaar.

Besmeer jouw vegan vanillecake met jouw gekleurde botercrème en maak eventueel af met vegan spikkels, nootjes, gedroogd of vers fruit.

 

* Werk je met kokosolie? Smelt de kokosolie dan in een steelpannetje. Voeg alle droge ingrediënten m.u.v. de bak soda in een kom en meng door elkaar. De natte ingrediënten doe meng je in een apart kom (m.u.v. de appelazijn). Daarna voeg je het natte mengsel toe aan het meel en meng je dit goed door elkaar. Op het laatst schep je voorzichtig het bruisend papje door het beslag.

 

Bron/foto: Manon de Wit ( @veganfavours via instagram)