Vegan choco dubbeltjes
Wat heb je nodig:
- 250 gram volkoren boekweitmeel
- 2 flinke scheppen/eetlepels zuivere kokosolie/vet op kamertemperatuur
- 2 eetlepels Green Sweet extra sweet
- 10 druppels Green Sweet vloeibare stevia chocolade
- 200 ml haver of andere melkvervanging
Voor de vulling/topping:
- 6 flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 10 druppels Green Sweet vloeibare stevia chocolade
- warm water
Optioneel, maakt het wel lekkerder en feestelijker:
- amandelschaafsel
- cacaonibs
- goji bessen
- ceylon kaneelpoeder+ vanille bourbon
- kasha
- gele moerbeien
- kokosrasp of schaafsel
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed één of indien nodig, twee bakplaten met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koekjes in een kom goed door elkaar.
Schep kleine bergjes op de bakplaat. Zet een kommetje met water klaar en doop steeds een lepel in het water, maak met de bolle kant van de lepel de koekjes zo plat en egaal mogelijk.
Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Je kunt de koekjes zo laten, maar je kunt ze ook uitsteken in gelijke rondjes met een koekjes uitsteker. Meng de stevia druppels door de cacao en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer steeds een koekje met wat glazuur en druk een ander koekje erop. Besmeer de koekjes met glazuur en garneer met bovenstaande opties.
Bron/foto'[s: Monique van der Vloed