Jasmines Appeltaart
Een heerlijke taart zonder toegevoegde suikers
Wat heb je nodig:
- 1 rol kant-en-klaar zand- of bladerdeeg
- Ongeveer 60 gram (suikervrije) speculaaskoekjes
- 3 à 4 appelen
- 2 eitjes
- 12 druppels Greensweet vloeibare stevia Caramel
- 70 gram boter
- theelepel kaneel
Zo maak je het:
Schik het deeg in de taartvorm en prik wat gaatjes in de bodem met een vork
Verkruimel de speculaas over de bodem
Smelt de boter en laat klein beetje afkoelen
Schik ondertussen de appelpartjes bovenop de speculaas
Voeg de Greensweet druppeltjes en de kaneel bij de boter
Voeg als laatste de eitjes bij het botermengsel en meng goed.
Giet tenslotte het mengsel over de taart. Let op! Er is maar net genoeg beslag. Zorg ervoor dat het mengsel mooi verdeeld is over de taart en dat alle appelpartjes wat beslag gekregen hebben.
Plaats voor ongeveer 30 minuten in de over bij 170°C. Hoe de taart goed in het oog. Indien de appels te veel of te snel verkleuren dat zet je best de oven op 160 – 150°C en laat de taart dan 5 minuutjes langer in de oven.